Izraelski premijer pušten iz bolnice: Utvrđena virusna infekcija
Benjamin Netanjahu

Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer pušten iz bolnice: Utvrđena virusna infekcija

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pušten je iz jerusalimske bolnice nakon što su ljekari ustanovili da boluje od virusne infekcije.

On je sinoć prenijet u bolnicu zbog visoke temperature i kašlja. Šezdesetosmogodišnji Netanjahu podvrgnut je nizu testova u Medicinskom centru Hadasa u Ein Keremu.

"Premijer je završio seriju testova i biće otpušten kući ove noći. Testovi ukazuju na blagu virusnu infekciju gornjeg respiratornog trakta", navedeno je u bolničkom saopštenju.

Netanjahu je kasnije objavio na Tviteru da se zahvaljuje na brizi, potvrdivši da ide kući.

"Siguran sam da će malo odmora i topla supa sve srediti. Laku noć", napisao je Netanjahu.

U bolničkom saopštenju je takođe navedeno da se preporučuje odmor uz lijekove. Novinarski sajt "Ynet" je objavio da je rentgenski snimak uredan.

Netanjahu je bio bolestan posljednjih nedjelja i njegovo stanje se pogoršalo, jer se nije dovoljno odmarao da bi se u potpunosti oporavio, ocijenio je njegov lični ljekar Cvi Berkovic.

Za danas planirani sastanak užeg sastava vlade, zaduženog za bezbjednost, nije odložen. Ukoliko Netanjahu ne može da mu prisustvuje, vodiće ga ministar odbrane Avigdor Liberman, najavio je ministar građevinarstva Joav Galant. 

Zbog bolesti Netanjahua odloženo je policijsko ispitivanje u vezi sa korupcionaškom istragom koja se tiče izraelskog telekomunikaciong giganta Bezek. 

Netanjahu je ispitivan četiri sata u ponedjeljak, kao i njegova supruga Sara i stariji sin Jair. 

Nakon ispitivanja premijer je objavio video snimak na hebrejskom na Fejsbuku u kome je naveo da je potpuno siguran da će biti oslobođen sumnji, ponovivši svoju raniju tvrdnju u vezi sa odvojenim slučajevima korupcije, zbog kojih je policija predložila podizanje optužnice protiv njega: "Neće biti ničega, jer nema ničega". 

Raniji godišnji medicinski testovi pokazali su da je premijerovo zdravlje "odlično i da vodi zdrav život i ima zdrave navike u ishrani". 

Ipak je za vrijeme premijerskog mandata operisao kamen u žuči i kilu, a u decembru 2015. godine podvrgnut je kolonoskopiji. Testovi su otkrili mnogobrojne polipe koji su uspješno uklonjeni, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.