Kolašin: Uhapšen Bulatović nakon devet godina zbog ubistva vlasnika mjenjačnice
Nikola Bulatović i Goran Relić, foto: Blic

Po Interpolovoj potjernici

Kolašin: Uhapšen Bulatović nakon devet godina zbog ubistva vlasnika mjenjačnice

Nikola Bulatović (44) uhapšen je juče u Kolašinu po potjernici Srbije zbog ubistva Zvonka Pilčevića (37) u avgustu 2009. godine.

"Naime, službenici OB Kolašin su, 27.03.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd, pronašli i lišili slobode N.B.", saopšteno je iz Uprave policije.

 On je, kako se sumnja, 15/16. avgust 2009. godine, zajedno sa Goranom Relićem i još dva lica čiji identitet nije utvrđen, lišio života Pilčevića.

"Oni su, sumnja se, ovo krivično djelo počinili na način što su Z.P. zadali više udaraca usljed kojih je on preminuo", saopšteno je iz policije.

Sudije za istragu je za N.B. odredio ekstradicioni pritvor.

Slijedi dalja komunikacija nadležnih organa dvije držve radi ekstradicije lica, kazali su iz crnogorske policije.

Kako piše Blic, Pilčević, vlasnika mjenjačnice „Zvonce“ u Beogradu, bio je premlaćen na smrt, njegovo tijelo je pronađeno u Svetotrojičinoj ulici u Zemunu.

Sumnja se da je ubijen na drugom mjestu, a zatim izbačen iz automobila u pokretu.

Pilčević je, kako je „Blic“ već pisao, povjeriocima dugovao više od milion eura i policija je nakon nalaženja i identifikacije njegovog tijela posumnjala da iza smrtonosnih batina stoji neko kome je trebalo da vrati pare.

Obojica osumnjičenih stari su poznanici policije, Relić se teretio za razna krivična djela, dok je Bulatović odgovarao i zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda.

Dok se za njim čak devet godina tragalo, Bulatović je mirno živio u Kolašinu.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.