Mogerini dolazi u Beograd: Večeras razgovor sa Vučićem povodom jučerašnjih dešavanja
Federika Mogerini

Mogerini dolazi u Beograd: Večeras razgovor sa Vučićem povodom jučerašnjih dešavanja

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini dolazi večeras u Beograd, gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je u Briselu.

Njena portparolka Maja Kocijančič je rekla da će Mogerinijeva "otići do Beograda kasno po podne kako bi razgovarala sa Vučićem o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU".

Mogerinijeva u Beograd dolazi vanredno, zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. Ona neće ići u Prištinu, prenio je Tanjug. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se popodne sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini. 

Sastanak će se, kako je najavljeno, održati u Predsjedništvu Srbije u 18 h. 

Nešto ranije, predstavnici Srpske liste su objavili da izlaze iz kosovske vlade i da će samoinicijativno započeti sa osnivanjem Zajednice srpskih opština. 

Osnivanje ZSO je predviđeno još prije pet godina kada je potpisan Briselski sporazum, a do najave srpskih političara sa KiM dolazi dan nakon velike napetosti na Kosovu i hapšenja Marka Đurića. 

Takođe, u ponedjeljak su prištinski mediji objavili i da je kosovski predsjednik Hašim Tači "pokrenuo korake za osnivanje ZSO".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.