Milačić: Srbi ugroženiji nego ikada
Marko Milačić

Milačić: Srbi ugroženiji nego ikada

Povodom jučerašnjih događaja na Kosovu predsjednik Prave Crne Gore i predsjednički kandidat Marko Milačić ocijenio je da se radi o žestokom skandalu bez presedana, "o klasičnom progonu već prognanog srpskog naroda".

"Među prvima sam skromno, i u okviru mojih mogućnosti, iz pozicije predsjedničkog kandidata, juče osudio napad na Srbe i upozorio na golu istinu: Srbi na Kosovu su ugroženiji više nego ikad", saopštio je Milačić.

Ipak, kako kaže nisu samo Srbi na Kosovu ugroženiji nego ikad.

"Nažalost, i Srbi u Crnoj Gori se ne nalaze u mnogo boljem položaju: srpski jezik se proganja, ćirilica je u nestajanju, kanonska Crkva na udaru, ugurali su nas u NATO na silu, dok prosječan školovani Srbin može samo da sanja o poslu - govore mu da je to zato što je protiv države. 

E to su stvari protiv kojih ću se svim svojim bićem boriti! Dajem riječ u svoje ime, u ime svoje porodice, u ime Prave Crne Gore, da nikada, ali nikada i ni po koju cijenu neću ćutati na teme koje čine biće i dušu našeg naroda: ni o jeziku, ni o Crkvi, ni odnosu prema bratskim zemljama, niti ću ikada za velike nepravde poput nasilnog ulaska u NATO kazati da ih poštujem, da ih smatram završenim", poručio je Milačić.

Prema njegovim riječima "oni koji će te teme da guraju pod tepih, ili, još gore, da ih smatraju završenim, ne bi li pod plaštom priča o navodnim podjelama dobijali glasove i dodvoravali se zbog sitnih politickih interesa, neka slobodno nastave".

"Ali neka znaju jedno: Ja neću biti jedan od njih. Svim silama ću se boriti da Srbi u Crnoj Gori budu uvažen, poštovan, prepoznat, i, najvažnije: ravnopravan narod", kazao je Milačić.

Milačić je i juče najoštrije osudio hapšenje Marka Đurića od strane kosovske policije i tom prilikom saopštio da se prava i slobodna Crna Gora, koju će predstavljati na izborima za predsjednika Crne Gore - ona koja nikada nije prihvatila nezavisnost otete srpske teritorije - solidariše sa srpskim narodom na Kosovu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.