Vučić o hapšenju u Mitrovici: Čin bezumlja, brutalna provokacija
Aleksandar Vučić

Vučić o hapšenju u Mitrovici: Čin bezumlja, brutalna provokacija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je incident koji se desio na Kosovu i Metohiji, "brutalna provokacija, čin bezumlja i najteži kriminalni akt koji su prištinske vlasti sprovele na KiM".

Vučić je nakon održane sjednice Savjeta za nacionalnu bezbijednost kazao da je ta akcija prištinske vlasti očigledno podržana od pojedinih zemalja. 

On je u obraćanju javnosti istakao da je Srbija ispoštovala sve procedure, kao i da su nadležne institucije Kosova obaviještene na vrijeme o posjeti Marka Đurića kao i Nikole Selakovića. 

"Meni je kao predsjedniku potrebno da 72 časa unaprijed obavijestim da dolazim na Kosovo i Metohiju, a za Marka kao glavnog pregvarača je potrebno 24 časa", kazao je predsjednik. 

On je istakao da zvaničnici Srbije od Kosova ne traže "dozvolu za ulazak, već ih obavještavaju o dolasku na KiM". 

"Đurić je u skladu sa sporazumima koje smo potpisali sa Prištinom tri puta prije vremena uputio obavještenje o svom dolasku na  Kosovo i Metohiju,a odgovor nije stigao", kazao je Vučić i dodao da je odgovor stigao tek poslije trećeg puta odnosno pred ponoć. 

Prema njegovim riječima, pred ponoć, 25. marta je stigao odgovor Prištine da "zato što nije na vrijeme podnijeto, oni nisu u stanju da pozitivno da odgovore na zahtjev". 

"Ovo nije zahtjev nego obavještenje, nema šta ti da odgovaraš pozitivno ili negativni, plus lažu da nije na vrijeme", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Beogradu da Albanci nemaju namjeru da formiraju Zajednicu srpskih opština.

"Albanci lažu o Zajednici srpskih opština, lažu i oni koji ih podržavaju. Oni nemaju taj plan, nego da to bude nevladina organizacija, da to mora da bude u skladu s njihovim ustavom", rekao je Vučić poslije sastanka Savjeta za nacionalnu bezbijednost, sazvanog zbog hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je rekao da nije slučajno što su kosovski zvaničnici baš danas počeli da govore o osnivanju ZSO.

Prema njegovim riječima na ZSO će se "čekati godinama".

"Njima to ne pada na pamet, a ni onima koji ih podržavaju i danas ćute", izjavio je Vučić.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.