Miličković: Mandić, Medojević i Bečić dokazali da su sluge Đukanovića
Vasilije Miličković i Stevan Džaković

Budva

Miličković: Mandić, Medojević i Bečić dokazali da su sluge Đukanovića

Vasilije Miličković, kandidat za predsjednika Crne Gore smatra da su opozicioni lideri Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Aleksa Bečić, kako kaže, danas dokazali da su sluge predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i da rade u korist režima. Takođe navodi da su oni direktni krivci za blokadu rada budvanskog parlamenta, a ne odbornik Stevan Džaković.

Vasilije Miličković, kandidat za predsjednika Crne Gore pored toga ocjenjuje da je odbornik Džaković, koji se bori za otvorene izborne liste, odnosno da građani glasaju ljude, a ne partije, napravio ogroman demokratski iskorak u Crnoj Gori.

Džaković je naglasio da je njegov potez iznuđen i da mu je cilj vraćanje prava glasa crnogorskom narodu i  da spriječi veliku pljačku stanovnika Budve, koju namjerava neustavnim odlukama da ozvaniči budvanska vlast.

“Najbitniji razlog zbog kojeg nijesam obezbijedio kvorum za rad budvanskog parlamenta je činjenica da Demokrate odnosno partije koje čine koalicionu vlast u Budvi, nijesu ispunile obećanje koje su mi dali da će se u martu vratiti u Skupštinu Crne Gore i podnijeti prijedlog za izmjenu Izbornog zakona, odnosno otvorene liste. Mandić, Medojević i Bečić mogu i danas u Skupštini CG potpisati izmjene izbornog zakona i koliko ujutru bi Skupština Budve nastavila sa radom uz sigurni kvorum. Više razloga leži u činjenici da je zakonodavna vlast u Opštini Budva predložila niz protivzakonitih i protivustavnih odluka koje se odnose na javna preduzeća u Opštini. Ovim odlukama građani opštine Budva bi bili opljačkani za najmanje šest miliona eura. Izvršna vlast je planirala da vodu i smeće tj. komunalne usluge naplaćuje duplo više pravnim licima što Zakon o komunalnim uslugama zabranjuje”, rekao je Džaković na redovnoj pres konferenciji predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića koji se u kampanji zalaže upravo za izmjenu izbornog zakona i otvorene liste.

Obojica smatraju da je odbornik Džaković  današnjim odbijanjem da obezbijedi kvorum zarobljenom budvanskom parlamentu, postao heroj crnogorske borbe za demokratiju, heroj crnogorskog naroda i sirotinje kojoj je oduzeto i osnovno ljudsko pravo, pravo da glasa za kandidata koga želi, da narod bira odbornika, poslanika, da bira vlast po svojoj volji.

Odgovornost za nastavak rada budvanskog parlamenta i opstanak vladajuće koalcije je sada, kako navode, iskljućivo odgovornost lidera opozicionih partija u crnogorskom parlamentu, Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Alekse Bečića.

Miličković je rekao da  je jedan od glavnih motiva zbog kojih je ušao u predsjedničku trku, upravo da bi građanima objasnio da su otvorene izborne liste, odnosno izmjena postojećeg izbornog zakona, od kapitalnog značaja za rušenje „odnarođenog i pljačkaškog režima u Crnoj Gori”.

Miličković je takođe rekao da  otvorene izborne liste, odnosno pravo građana da glasaju za kandidate a ne za partije, automatski bi značile, ne samo rušenje lopovskog režima, nego i rušenje odnarđene i poltronske opozicije. Smatra da je to ključni razlog zbog kojeg Bečić, Mandić i Medojević, neće da potpišu prijedlog za izmjenu Izbornog zakona koji je već predao poslanik Aleksandar Damjanović. To bi značilo, kako kaže, da će svi oni več na narednim izborima ostali bez fotelja u Skupštini, Javnim preduzećima, raznim agencijama i slično, u koje su zasjeli, neki i po više decenija. On je i pozvao opozicione lidere da pokažu na djelu da im je stalo do demokratije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.