Vladičin most dugo godina u lošem stanju, prije 3 mjeseca zabranjeno korišćenje istog
Foto: Portal Crna Gora

Urušen tokom proteklog vikenda

Vladičin most dugo godina u lošem stanju, prije 3 mjeseca zabranjeno korišćenje istog

Opština Herceg Novi planira sanaciju Vladičinog mosta, pješačkog kamenog mosta koji se proteklog vikenda urušio.

 „Vladičin most ima veliku istorijsku važnost za naš grad i mi kao lokalna uprava imamo obavezu da učinimo sve kako bismo ga sanirali. U tom poslu lokalna uprava će uvažiti struku, tačnije idejni projekat sanacije mosta je ranije izrađen, i kontaktirati Upravu za zaštitu kulturnih dobara kako bismo usaglasili dalje korake“, kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

Namjera Opštine je da uradi glavni projekat i potom restaurira most, za šta će biti potrebno obezbijediti nemala sredstva. T

akođe, po sanaciji bi trebalo da bude postavljena i turistička signalizacija, sa informacijama o istorijatu i značaju ovog starog kamenog mosta za Herceg Novi, saopšteno je iz Kabineta predsjednika opštine Herceg Novi.

Ovaj pječaški most je, kako se navodi,  već dugi niz godina bio u veoma lošem stanju. Problem je prepoznat i ranije, pa je prije tri mjeseca zabranjeno korišćenje mosta.

Osim toga, Konjević dodaje da je potrebno sanirati veliki most kojim se saobraća kroz Njegoševu ulicu, neposredno iznad Vladičinog mosta, te da će nastojati da se nađe model i ovi poslovi projekti budu izvedeni paralelno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.