Užice: U požaru izgorjelo 5 stanova, povrijeđena porodica i vatrogasac (VIDEO)
Foto: Ras Srbija

Užice: U požaru izgorjelo 5 stanova, povrijeđena porodica i vatrogasac (VIDEO)

U nedjelju poslije 22 časa, požar je zahvatio stambenu zgradu u užičkom naselju Turica.Požar je lokalizovan tek jutros oko 5 sati.

Požar je zahvatio stambenu zgradu, vatra je za nepuna dva časa progutala sve stanove u potkrovlju i cio krov, a svi stanari su na vrijeme napustili višespratnicu. Ekipe Vatrogasne birigade Užice su u noći između nedjelje i ponedjeljka pokušavale da obuzdaju plamen, pišu Novosti.

Dok su komadi krovne konstrukcije i garež padali unaokolo, stanari petospratnice zajedno sa destetinama komšija iz naselja, nemoćno su posmatrali zastrašujući prizor, nemoćni da se suprotstave ogromnom plamenu.

"U ogromnoj nesreći, prava je sreća što su se svi izvukli živi", čulo se među ljudima, pod zgarištem.

Vlasnici stanova koji su za tren ostali bez svojih domova, noć su proveli uz vatrogasce iz Užica, a njima su u pomoć pritekle i kolege iz Čajetine i Požege.

"Sve je počelo poslije 22 časa. Bio sam užasnut kada sam vidio šta se dešava. Od ukupno 30 stanova u zgradi, izgorjelo je pet stanova u potkrovlju", objašnjava stanar višespratnice, dok su vatrogasci šmrkovima natapali sprat ispod potkrovlja, kako bi spriječili dalje širenje plamena.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, povrijeđeni su članovi porodice u čijem stanu je izbio požar, kao i jedan vatrogasac koji je učestvovao u gašenju, prenosi Blic.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.