TK Akademac na Prvenstvu CG 2018 ostvario značajne rezultate

TK Akademac na Prvenstvu CG 2018 ostvario značajne rezultate

U Podgorici je održano Prvenstvo Crne Gore za kadete, juniore i seniore u obije sportske discipline taekwondo-a, sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) i izvođenju formi (poomsae).

Na Prvenstvu je učestvovalo oko 150 takmičara iz 10 klubova iz Crne Gore.

"Na turniru je klupske boje branilo 16 takmičarai našeg Kluba i to  4 u borbama i 12 u izvođenju formi (kategorije pojedinačno, par i tim). Osvojeno je ukupno 21 medalje, 7 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. U izvođenju formi Akademac je osvojio i pehar za ekipno 2.mjesto na Prvenstvu", kazao je glavni trener Taekwondo Kluba Akademac Zoran Nedić.

20180325095710

U borbama zlatnu medalju je osvojio kadet Dino Arifović (+65kg), dok su bronzane osvojili senior Nikola Radosavljević (-80kg) i kadeti Nemanja Jočić (+65kg) i Milija Radosavović (-61kg).

"U formama u pojedinačnoj kategoriji zlatne medalje su osvojili senior Kristijan Trajčeski (SA1, 8-5.geup), junior Sava Bulatović (JA1,8-5.geup) i juniorka Sara Arifović (JB3, majstorska kategorija). Srebrne medalje osvojile su juniorke Ivana Todorović (JB1, 8-5.geup) i Milena Šćepanović (JB3, majstorska kategorija), kadet Pavle Radoman (KA1, 8-5.geup) i kadetkinje Ema Đekić (KB1, 8-5.geup) i Lucija Rajković (KB2, 4-1.geup). Bronzane medalje su osvojile juniorke Sofija Musić (JB1,8-5.geup) i Tara Terzić (KB2,8-5.geup) i kadetkinje Petra Radoman (KB1,8-5.geup) i Marija Aranđelović (KB2, 4-1.geup). U formama u kategoriji Par zlatne medalje su osvojili parovi Savo Bulatović i Sofija Musić (D3,8-1.geup) i Kristijan Trajčeski i Ivana Todorović (D5,8-1.geup), dok su bronzanu medalju osvojili par Pavle Radoman i Petra Radoman (D1,8-1.geup). U formama u kategoriji Tim zlatnu medalju je osvojio Tim Sara Arifović, Lucija Rajković i Milena Šćepanović (TB2, majstorska DAN), a srebrnu Sofija Musić, Ivana Todorović i Ema Đekić (TB1,8-1.geup)", kazao je Nedić.

IMGdb337bc19da322b7f1fd8b53bd6438bdV

Ovo je, kako je kazao, prvo ozbiljnije takmičenje u 2018.godini sa kojim na najljepši mogući način započinju takmičarsku sezonu u 2018.godinu. 

"U maju nas očekuje državno Prvenstvo za mlađe i starije pionire, na kojem očekujemo da i masovnije nastupimo i pokušamo takođe ostvariti zapažen uspjeh", kazao je Nedić i pozvao sve oni koji su zainteresovani da im se pridruže i jednog dana i oni osvajaju neka od odličja na takmičenjima koja su pred njima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.