Pomjeranje sata mnogo više utiče na žene, a evo i zašto
Ilustracija

Dame, povedite računa

Pomjeranje sata mnogo više utiče na žene, a evo i zašto

Dosadašnja istraživanja su više puta pokazala da pomeranje sata loše utiče na naše zdravlje, ali posebno na žene jer, verovali ili ne, vidno utiče na naš izgled.

Dermatolozi smatraju da treba obratiti pažnju na kožu jer promjena računanja vremena može podstaći prerano starenje. Sat manje u krevetu i te kako utiče na naš unutrašnji biološki sat zbog kojeg koža brže stari.

“Remećenje biološkog sata ima negativne posljedice, koje se najprije ogledaju na koži“, ističe Kendis Braun, dermatolog jedne klinike u Londonu.

Potrebno je dva do tri dana da se sve vrati u normalu, a posebno koža koja ima sopstveni ritam i funkcioniše tako što se obnavlja u određenom periodu dana – bilo ujutru, bilo uveče.

Pomjeranjem sata nastaje dizbalans, pa joj ovih dana posebno treba pomoći pilingom lica i kremama.

Kurir.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.