Ukoliko odaberete ove datume za vjenčanje vaš brak će biti osuđen na propast!
Ilustracija

Obratite pažnju

Ukoliko odaberete ove datume za vjenčanje vaš brak će biti osuđen na propast!

Naučnici sa Univerziteta u Melburnu sproveli su zanimljivo istraživanje u vezi vjenčanja i dokazali da određeni ponovljeni datumi ne donose sreću u braku.

Naučnici su proučavali ovu studiju četrnaest godina, a kako bi došli do tačnih rezultata, temeljno su pratili holandski registar brakova, ali i razvoda. Na osnovu statistike, oni su zaključili da postoje određeni dani tj. datumi kada treba izbjegavati vjenčanje.

Procenat razvoda kod parova koji se vjenčaju na određene datume je pet puta veći, kao što je na primjer vjenčanje na Dan zaljubljenih – 14. februara.

Osim 14. februara (41% razvedenih), nesrećni datumi su 08.08.2008 ili 11.11.2011, a dokaz za to je 30% parova koji se su na ove datume vjenčali.

Ženski magazin

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.