Karirano je IN i ovog proljeća
Foto: Ilustracija

Karirano je IN i ovog proljeća

Moderne suknje, haljine, bluze i košulje samo su neki od komada garderobe sa kojih se "smiješe" divne kockice. Karirani dezen je u davna vremena bio dio nošnje klanova u Škotskoj, među kojima je vladalo rivalstvo po pitanju toga ko će imati ljepši dezen.

I danas oni koji su ostali dosljedni tradiciji nose poznati škotski kilt u crvenoj kariranoj boji. Zanimljiva je činjenica da je ovaj dezen bio zabranjen skoro 25 godina i da su ga do 19. vijeka nosili isključivo muškarci.

Osim ljubičaste boje, laka, šljokica, detalja u boho stilu i obuće sa šnalama, jedan od trendova koji će obilježiti sezonu pred nama je i karirani dezen koji, u stvari, ne izlazi iz mode.

Sigurno ćete biti zapaženi ako kariranu košulju, haljinu ili suknju uklopite sa kaputom ili jaknom u klasičnoj crnoj, sivoj ili bež nijansama. Ove kombinacije mogu da budu idealan izbor za kancelariju ili poslovni sastanak.

Ukoliko vam je to previše, opredijelite se za neki od modnih dodataka poput marame, tašnice ili nekog drugog detalja. Ovaj klasičan obrazac se smjenjuje na proljećnim pistama, a nekoliko poznatih svjetskih modnih kuća predstavilo je svilene i pamučne komade sa vlastitim interpretacijama tartan uzorka, od kojih je većina u upečatljivim, proljećnim bojama.

Košulja

Karirane košulje vam daju izvanredan broj mogućnosti da kreirate svoj stil. Preko istih možete nositi sako, kožnu jaknu, kaput, teksas jaknu, pa čak i džemper. Budući da su vam na raspolaganju ljetne i zimske varijante, odnosno košulje sa dugim i kratkim rukavima, cijele godine imate mogućnost da izgledate i osjećate se elegantno s jedne strane i dovoljno opušteno s druge strane.

Nabori i karirano

Upečatljiva nabrana suknja sa kariranim dezenom dobro ide sa jednostavnim pamučnim majicama i metalik nakitom koji dodaje mladalačku notu kombinaciji. Jednostavno i upečatljivo i veoma ženstveno.

Karirani mantil

Mantil je nešto što bi trebalo da se nađe u svakom ženskom ormaru. A ove sezone ne morate da se odlučite za klasične varijante, već smjelo odaberite karirani, navucite omiljene cipelice i spremni ste.

Rok djevojka

Karirani print može da dobije nestašnu, ali i buntovnu notu ako mu dodate crveni ruž i lak za nokte i nehajno prebacite preko ramena vašu kožnu jaknu u bajker fazonu. Varijacije na temu su neograničene, jer za osnovni komad možete odabrati kariranu haljinu ili kariranu košulju i omiljene farmerke, a zatim nadograđivati vašu kombinaciju, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.