Mreža žena PzP daće pun doprinos predsjedničkoj kampanji Bojanića
Sa sastanka

Mreža žena PzP daće pun doprinos predsjedničkoj kampanji Bojanića

U susret izbornoj skupštini Mreže žena Pokreta za promjene, potpredsjednica partije i poslanica u Skupštini Crne Core, Branka Bošnjak održala je sastanak sa članicama ženske mreže Opštinskog odbora Pokreta za promjene u Nikšiću.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno raditi na povećanju aktivizma žena u političkom životu Crne Gore i data je podrška naporima da se kroz izmjene izbornog zakonodavstva doprinese povećanju broja žena na izbornim listama.

„Pokret za promjene, kao građanska partija, i njena ženska mreža od svog osnivanja se zalagali za veći politički aktivizam žena. Osim toga, kako je istakla poslanica Bošnjak, radiće se na inoviranju  Statuta, kako bi u rukovodećem organu  Mreže žene Pokreta za promjene bile uključene predsjednice svih lokalnih organizacija, što će doprinijeti većem aktivizmu. Takođe je istakla da će velikim dijelom Program Mreže žena biti posvećen ženskom preduzetništvu, kako bi, kao partija, pokušali kroz razne ideje i stimulanse, saradnju sa NVO i privrednim sektorom, stimulišu svoje članice da se odvaže i pokrenu sopstvene biznise", navodi se u saopštenju PZP-a.

Kako se dodaje Mreža žena Pokreta za promjene i do sad je bila prepoznatljiva po mnogim humanitarnima aktivnostima, koje će nastaviti i dalje da realizuje, "ali kako je naglašeno osim tih aktivnosti, neophodno je raditi na većoj političkoj edukaciji, posebno mladih članica, kao i na stimulaciji kreativnosti za ženski biznis, jer smo svjesni da je ekonomski nezavisna, politički edukovana žena je ta koja može da da značajan doprinos razvoju našeg društva".   

"Članice Mreže žena PzP iz Nikšića, su istakle da je Nikšić kao nekada prepoznatljiv kulturni centar, potpuno izgubio taj epitet, pa će Mreža žena raznim akcijama poput promocija knjiga, muzičkih i pjesničkih većeri i razmjenom knjiga, pokušati da da doprinos u vraćanju Nikšića kulturi.

Ženska mreža je istakla svoju spremnost da da puni doprinos predsjedničkoj kampanji kandidata Mladena Bojanića, jer su, kako su istakle, bliži proljeće promjena u Crnoj Gori", saopšteno je iz PzP-a.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.