Federer ni ove godine neće igrati na šljaci
Rodžer Federer

Neće pokušavati da povrati čelnu poziciju

Federer ni ove godine neće igrati na šljaci

Rodžer Federer, dojučerašnji prvi teniser svijeta, saopštio je da ni ove sezone neće igrati na šljaci.

Federer je u subotu poražen u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Tanasija Kokinakisa, zbog čega će izgubiti čelnu poziciju na ATP listi, a ostao je pri planu da ne pokušava da je povrati na zemljanoj podlozi.

“Odlučio sam da ne igram sezonu na šljaci. Prošle nedjelje nisam igrao dobro. Pokušavam da shvatim u čemu je problem, imam dovoljno vremena. Osoba sam koja razmišlja pozitivno, svaki meč je nova prilika. Razočaran sam jer nijesam uspio da pronađem način. Zaslužio sam da izgubim prvo mjesto, ovo danas je bilo zaista lose”, rekao je Federer poslije meča. 

Švajcarac će tako drugu godinu zaredom propustiti cijelu sezonu na šljaci, dok će treći put propustiti Rolan Garos, prenosi B92. 

“Nisam se osjećao dobro na terenu, kretanje mi nije bilo najbolje. Osjetio sam da imam šansu, ali donosio sam loše odluke, što je moj protivnik iskoristio. Bio je bolji od mene danas. Bio je opušten. Ja sam se tražio tokom cijelog meča”, dodao je Švajcarac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.