DPS od članarina prihodovala više od 132.000 eura
Ilustracija

U 2017. godini

DPS od članarina prihodovala više od 132.000 eura

Demokratska partija socijalista prihodovala je u 2017. godini 2.775.223, dok su rashodi ove partije iznosili 2.764.749 eura, pa je, prema bilansu uspjeha koji je iskazan u finansijskom izvještaju, partija Mila Đukanovića prošlu godinu završila sa dobitkom od 8.130 eura.

Od članarina u 2017. godini DPS je prihodovala 132.035 eura. Najviše novca partiji donirali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, poslanici Maida Bešlić, Branko Čavor, Nada Drobnjak, Branimir Gvozdenović, Miodrag Vuković, Jovanka Laličić i to po 598 eura, piše Pobjeda.

Lider partije Milo Đukanović donirao je 499 eura, dok je premijer Duško Marković izdvojio 593 eura za partijsku članarinu. Poslanik Andrija Nikolić izdvojio je 483 eura, a njegova koleginica Aleksandra Vuković 481 euro.

Bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić članarinu za godinu dana platila je 579 eura, dok aktuelnog ministra odbrane Predraga Boškovića nema na spisku iako je član GO partije.

Na listi nema ni bivšeg ministra evropskih integracija Aleksandra Andrije Pejovića.

Ministar pravde Zoran Pažin uplatio je za članarinu 489 eura, ministarka ekonomije Dragica Sekulić 510, a ministar poljoprivrede Milutin Simović 531 euro.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović izdvojio je za člansku kartu DPS-a 496 eura, dok bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše nema na spisku članova koji su uplatili novac.

U statističkom aneksu godišnjeg završnog računa navodi se da je najviše novca potrošeno na zarade i naknade zarada i to 1.359.138 eura, dok su gorivo i energija koštali 173.623 eura. Za troškove smještaja i ishrane na službenim putovanjima potrošeno je 141.943 eura.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.