Stručnjaci uopozorili da nije svaka krpa za čišćenje ista
Ilustracija

Stručnjaci uopozorili da nije svaka krpa za čišćenje ista

Mikrofiber krpe su izdržljivije od drugih, pa štede novac, bezbjedne su za okolinu jer čiste samo sa vodom.

Mikrofiber krpe su izdržljivije od drugih, pa štede novac, bezbjedne su za okolinu jer čiste samo sa vodom, umjesto sa štetnim hemikalijama, a uklanjaju 99 odsto bakterija.

Ali, nije svaki mikrofiber isti. Stručnjaci upozoravaju da jeftinije krpe ne čiste tako dobro kao skuplje jer imaju manje vlakana i traju oko 50 pranja dok kvalitetnije traju i do 300 pranja. Da biste izvukli najviše iz mikrofiber krpe, presavijte je napola, pa napola, što će vam dati osam djelova za čišćenje, po četiri sa svake strane.

Čim se jedna strana uprlja, pređite na drugu, da ne biste "razmazivali" prljavštinu. Za brisanje prašine, neka krpa bude suva, za druge namjene, prvo je nakvasite.

Poslije upotrebe, operite je toplom vodom, a ako je koristite svakodnevno, jednom nedjeljno je operite u mašini.

Novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.