Rusi odlikovali Milana Kneževića, kolege iz DF-a mu poslale tortu za rođendan

Ordenom Margelova

Rusi odlikovali Milana Kneževića, kolege iz DF-a mu poslale tortu za rođendan

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, odlikovan je 24. marta Ordenom Margelova od strane Saveza desantnika Ruske armije.

Ruski general i heroj SSSR-a Aleksandar Petrovič Salujanov predao je u manastiru Miholjska Prevlaka, orden za Milana Kneževića, koji je u njegovo ime primio njegov brat Mirko Knežević.

“General Salujanov kazao je tom prilikom da je Milan Knežević prepoznat kao iskreni borac protiv ulaska Crne Gore u NATO i koji se zalaže za uspostavljanje najboljih mogućih odnosa između Rusije i Crne Gore”, saopšteno je iz DNP-a.

URUCIVANJEORDENA1

Dodali su da ovo odlikovanje dolazi u trenutku kada se on, kao politički zatvorenik, koji je na pravdi Boga osuđen, nalazi na izdržavanju kazne.

Mirko Knežević se zahvalio u ime svog brata i porodice na ovom prestižnom odlikovanju, prenio iskrene pozdrave i istakao da im ovaj čin predstavlja značajnu podršku u teškom i izazovnom trenutku u kojem se nalazi njegov brat, poslanik i predsjednik opozicione Demokratske narodne partije.

Orden Margelova urađen je po motivima ordena Krasne Zvijezde, jednog od prvih i najvažnijih ordena iz vremena Sovjetskog saveza.

Porodica nije tražila pomilovanje, neće ni DF

Odluka Ministarstva pravde da odbaci molbe za pomilovanje Kneževića pokušaj je njegove eliminacije iz političkog života Crne Gore, ocijenili su u DF-u.

Molbe za pomilovanje su odbačene jer su ih podnijela neovlašćena lica, kazali su iz Ministarstva pravde. Molbe su podnijeli Udruženje književnika Crne Gore, Institut za srpsku kulturu i Društvo srpskih književnika Crne Gore.

U DF-u smatraju da je režim u završnoj fazi i poručuju da nijesu, niti će tražiti pomilovanje za Kneževića.

"Mi iz DF-a i DNP-a poručujemo da nikakvu molbu nijesmo tražili od predstavnika režima, ni (Zorana) Pažina niti drugih kreatora afere "državni udar", niti ćemo to ikada uraditi. Snažno i odlučno se borimo protiv režima koji je uništio Crnu Goru i to ćemo nastaviti po cijenu sopstvene slobode i sopstvenih života", kazao je na konferenciji za medije funkcioner DF-a Nikola Jovanović, prenosi RTCG.

Takođe, on je rekao da nije tačno da je porodica Milana Kneževića tražila pomilovanje.

Partijske kolege juče su Kneževiću, povodom rođendana, poslali tortu u prostorije ZIKS-a, uz obećanje da će, kada izađe, Crna Gora biti slobodna država.

tortaDF

Foto: Screenshot/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.