Francuska: Policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za taoca polegao povredama
Foto: Tanjug

Bilans žrtava povećan na četiri

Francuska: Policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za taoca polegao povredama

Francuski policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za oslobađanje taoca kojeg je u supermarketu na jugu Francuske držao naoružani napadač, podlegao je povredama, saopštio je jutros ministar ujutrašnjih poslova te zemlje Žerar Kolom.

Policajac Arno Beltram (45) je među prvim pripadnicima policije koji su u petak odgovorili na napad na supermarket u mjestu Treb, a njegovom smrću je bilans žrtava povećan na četiri, prenijela je agencija AP.

Napadač je takođe ubijen, a 15 osoba je povrijeđeno u jučerašnjem napadu, dodaje AP, prenosi Beta.

Beltram je ponudio sebe u zamjenu za jednu ženu koju je napadač držao kao taoca i teško je ranjen vatrenim oružjem prije nego što je antiteroristočka jedinica policije ubila napadača i okončala talačku krizu, navela je agencija Frans pres.

Naoružani napadač je najprije oteo automobil i otvorio vatru na policiju, a zatim uzeo taoce u supermarketu u napadu koji je predsjednik Francuske Emanuel Makron označio kao "terorističko islamistički napad".

Francuski predsjednik je rekao da će se istražitelji usredsrijediti na utvrđivanje načina na koji je napadač, koga su tužioci identifikovali kao Marokanca Raduana Lakdima, nabavio oružje i postao radikalizovan.

Odgovornost za napad preuzela je ekstremistička, teroristika organizacija Islamska država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.