Poznavanje stranih jezika ključno u kontekstu EU integracija
Suzana Pribilović

Poznavanje stranih jezika ključno u kontekstu EU integracija

Konferencija na temu “Engleski i profesionalne vještine za državne službenike“ održana je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave, British Council-a i Uprave za kadrove.

Na konferenciji su govorili ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, britanska ambasadorka, Alison Kemp, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković i direktorica Britanskog savjeta, Vanja Madžgalj.

Ministarka Pribilović je kazala da je deset mjeseci od potpisivanja Protokola o saradnji na projektu “Engleski jezik i profesionalne vještine za javnu upravu Crne Gore” sa ciljem uspostavljanja saradnje na planu edukacije državnih službenika i kroz program je prošlo preko 300 službenika koji su imali priliku da unaprijede svoje profesionalne vještine i poznavanje engleskog jezika.

"Poznavanje stranih jezika je ključno u kontekstu EU integracija, međunarodne mobilnosti, globalizacije ekonomije, privlačenja stranih investicija, participacije u međunarodnim organizacijama i konkurentnosti na tržistu rada.Sve ovo ukazuje da službenici u javnoj upravi moraju konstatno da ulažu u svoje znanje kako bi se na kvalitetan način sproveo proces pridruživanja EU i kako bi stali rame uz rame sa velikim državama i njihovim administrativnim kapacitetima", istakla je ministarka Pribilović.

Projekat, koji implementira British Council u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, Upravom za kadrove i uz finansijsku podršku Britanske ambasade Podgorica, ima za cilj da unaprijedi znanje engleskog jezika i profesionalne vještine državnih službenika i doprinese izgradnji profesionalne i odgovorne javne uprave koja je spremna da efektivno funkcioniše u međunarodnom okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.