Šarićeva odbrana ima dokaze koji ruše kredibilitet ključnog svjedoka tužilaštva
Darko Šarić

Joksović pod lupom od početka sudskog procesa

Šarićeva odbrana ima dokaze koji ruše kredibilitet ključnog svjedoka tužilaštva

Odbrana Darka Šarića dostavila je Specijalnom sudu u Beogradu dokumentaciju koja dokaze da ključni svjedok tužilaštva ne govori istinu.

Kredibilitet Nebojše Joksovića pod lupom je od početka sudskog procesa protiv Darka Šarića. U prilog tvrdnji da mu je kao svjedoku saradniku u zamjenu za lažno svjedočenje tužilaštvo vratilo višemilionsku imovinu, inače Šarićevu, Specijalnom sudu obrana prvooptuženog dostavila je nove dokaze.

"Iz kojih se može videti da u postupku nije govorio istinu. To je posebno važno, jer je on jedini svjedok koji tereti Darka Šarića. Priča ono što je čuo, a sada dokazujemo i šta je motiv te njegove priče", kaže za Pink advokat odbrane Radoslav Baćović.

Sudu su predati Finansijski izvještaj o osnivanju štamparije u kome se vidi da je za kupovinu firme Darko Šarić dao više od 4 miliona eura, službenu bilješku koja potvrđuje da je Joksović prodavao tuđe stanove, ali i dokaz da je više javno tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv svjedoka saradnika zbog dva krivična djela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Od suda je zatraženo i da se kao dokaz saslušaju telefonski razgovori koji dokazuju tvrdnje da je motiv lažnog svjedočenja novac.

"Iz tih razgovora čućete da je imovina Darka Šarića kod njega, da on njome raspolaže. Riječ je o imovini čija je vrijednosti više od 10 miliona eura. U pitanju je štamparija na Banovom brdu, građevinsko zemljište na Zlatiboru, kuće, stanovi i građevinske mašine", pojašnjava Baćović.

Šarićeva odbrana vjeruje da će sudsko vijeće prihvatiti dokaze koji ruše kredibilitet ključnog svjedoka tužilaštva, za koga je tokom potupka već dokazano da ne govori istinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.