DF BP: Franca ucjenjuje radnike zbog podrške kandidatu DPSa, kompanija demantuje

DF BP: Franca ucjenjuje radnike zbog podrške kandidatu DPSa, kompanija demantuje

Nakon što su juče ukazali na pritiske u školama i ostalim državnim ustanovama u kojima se, kako su naveli, na nezakonit način prikupljaju potpisi podrške kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću,Demokratskom Frontu Bijelo Polje se, tvrde danas, javio veliki broj građana sa navodima da se isto radi i u privatnim firmama.

Kao primjer navode kompaniju ''Franca'' u kojoj, kako tvrde, šefovi radnicima donose papire za prikupljanje potpisa predsjedničkom kandidatu DPS-a i pritom ih ucjenjuju otkazom ukoliko odbiju da potpišu.

"Apelujemo na državne institucije da stanu u odbranu ustavom zagarantovanog prava  građana na političko opredjeljenje i kazne sve one koji na taj način krše ustav i zakone države Crne Gore. Ukoliko to ne učine smatraćemo da oni odobravaju takav način pritiska na građane i da su samo produžena ruka ovog režima kome se nazire kraj. Takođe upozoravamo nadležne da se na ovakav način krši pravo i sloboda na političko opredjeljenje građana, te stoga apelujemo na državne institucije da stanu na kraj ovakvom brutalnom kršenju Ustava i zakona Crne Gore", saopštili su iz Demokratskog Fronta Bijelo Polje.

Oni su upozorili direktore škola, ostalih ustanova i kompanija da prestanu da ucjenjuju radnike prijeteći im otkazima, u suprotnom će, poručuju,u javnost izaći sa njihovim imenima.

Kompanija demantuje

Iz kompanije Franca demantovali su optužbe DFa ističući da su iste dio predizborne kampanje tog saveza. 

Direktor kompanije Hilmija Franca kazao je u izjavi za portal Kodex da tvrdnje bjelopoljskog DFa nijesu istinite.

"U kompaniji Franca su zaposleni članovi svih partija i uvjerenja. Tokom dugogodišnjeg poslovanja kompanije nikad niko nije dobio otkaz iz političkih razloga. Odgovorno tvrdim da ni ja, ni članovi moje porodice ni niko sa odgovornih pozicija u firmi nikom nije prijetio nikakvim otkazima", kazao je Franca za Kodex.

Podsjetimo, za predsjedničku kandidaturu, prema zakonu, potrebno je oko osam hiljada potpisa građana. 

Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidature su do sada predali predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP), Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić i Draginja Vuksanović iz Socijeldemokratske partije.

Lider DPS-a Milo Đukanović potpise podrške predaće narednih dana, baš kao i bivši poslanik Mladen Bojanić, koga su predložile opozicione partije Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA. Podršku Bojaniću pružili su i Goran Danilović i Đorđije Blažić, koji su povukli svoje kandidature.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.