Talačka kriza okončana u Francuskoj: Napadač ubijen, ima stradalih i povrijeđenih
Sa mjesta događaja

Povezan sa Islamskom državom

Talačka kriza okončana u Francuskoj: Napadač ubijen, ima stradalih i povrijeđenih

Policija je ubila muškarca koji je držao taoce u supermarketu na jugozapadu Francuske, javljaju lokalni mediji.

Najmanje dvije osobe su ubijene, a jedna je povrijeđena, navodi policija, prenosi N1.

Napadač je tvrdio da je povezan sa Islamskom državom, naveo je tužilac.

Napad se karakteriše kao teroristički.

Prema pisanju BMFTV-a, muškarac je ušao u supermarket, nakon čega se čula pucnjava. Gradonačelnik grada Trebes rekao je lokalnim medijima da su svi taoci, osim jednog policajca, oslobođeni.

U obližnjem mjestu Karkason prije ovog napada, nepoznati počinilac je ranio policajca koji je bio s trojicom kolega. Pripremali su se na povratak u stanicu kada je nepoznati muškarac pucao na njih iz svog automobila i ranio jednog. Policajac je pogođen u rame i nije u životnoj opasnosti, objavio je policijski sindikat.

Radi se o istom čovjeku, koji je kasnije naoružan ušao u supermarket, javlja BMFTV, dok neki mediji javljaju da je nejasno jesu li dva događaja povezana.

U vezi sa talačkom krizom oglasio se i francuski premijer Eduard Filipe koji je situaciju opisao kao "veoma ozbiljnu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.