Marković: Rast BDP-a izvanredan rezultat Vlade, očekujem nastavak trenda i u 2018. godini
Marković: Rast BDPa dodatan motiv

Rast od 4,4% u prošloj godini

Marković: Rast BDP-a izvanredan rezultat Vlade, očekujem nastavak trenda i u 2018. godini

Crnogorski premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rastom Bruto domaćeg proizvoda od 4,4% u 2017. ocijenivši da je najveća stopa rasta u Regionu i među najvećima u Evropi izvanredan rezultat Vladine ekonomske politike i istakavši da očekuje nastavak ovog trenda i u 2018. godini.

Monstat je danas objavio zvanične podatke o privrednom rastu u Crnoj Gori za 2017. godinu. 

"Želim da kažem da su ovo ključni rezultati ove vlade na kojima želimo da istrajemo i u 2018. godini sa ciljem da povećavajući ekonomski rast, podižući našu ekonomiju otvaramo radna mjesta i zapošljavamo ljude.Ova stopa rasta zaslužuje moju pažnju i sa aspekta uloge državne administracije i njene posvećenosti i motivacije", kazao je Marković u obraćanju.

To je, prema njegovim riječima, istovremeno i prilika da zahvali svim akterima u Crnoj Gori, posebno privrednim subjektima i poslodavcima koji su zajedno sa Vladom radili na ostvarenju ovog cilja.

"Dakle, želim da pošaljem poruku da na bazi ovog rezultata u 2018. godini zajedno svi – i Vlada, i privredna zajednica i administracija – imaju dodatan motiv i učine dodatan napor kako bismo obezbijedili ovaj trend, a na taj način podstakli razvoj i životni standard građana u Crnoj Gori učinili većim", kazao je Marković.


Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.