U 2018. zaposliti još radnika i pojačati intenzitet gradnje autoputa
Foto:gov.me

Marković primio rukovodstvo Exim Banke i CRBC-a

U 2018. zaposliti još radnika i pojačati intenzitet gradnje autoputa

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas najviše predstavnike kineske državne uvozno-izvozne Exim Banke i China Road and Bridge Corporation (CRBC), na čelu sa predsjednikom Nadzornog odbora Exim banke Ju Ćijeđinom.

Na sastanku je iskazan značaj Autoputa kroz Crnu Goru kako za našu zemlju tako i za Exim Banku i kompaniju CRBC.

"Izraženo je zadovoljstvio dinamikom radova na prioritetnoj dionici Autoputa Bar – Boljare i naglašena apsolutna spremnost da se u 2018. godini pojača intenzitet radova zapošljavanjem još radnika, angažovanjem dodatne građevinske opreme i ubrzavanjem rješavanja izazova. Exim Banka i kompanija CRBC su izrazile spremnost da učestvuju i u nastavku gradnje autoputa kroz Crnu Goru odnosno druge i treće dionice – Mateševo – Andrijevica i Andrijevica – Boljare i to odmah nakon završetka prioritetne dionice", saopšteno je nakon sastanka.

 Marković je rekao da je cilj  Vlade da te dvije dionice budu ugovorene do juna 2019. godine.

Predstavnici Exim Banke istakli su da je prioritetna dionica crnogorskog autoputa njihova najveća investicija u regionu zbog čega tom projektu daju poseban značaj.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i tehnički direktor CRBC-a Sun Jaoguo potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji za projekat izgradnje autoputa Bar Boljare na principima privatno-javnog partnerstva.

Untitled

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.