Suđenje za pokušaj terorizma: Svjedočiće Radunović, Danilović, Medojević...
Foto:Screenshot

Nastavak 28. marta

Suđenje za pokušaj terorizma: Svjedočiće Radunović, Danilović, Medojević...

Suđenje za pokušaj terorizma biće nastavljeno 28. marta. Sud je danas prihvatio da se u nastavku između ostalih saslušaju kao svjedoci Slaven Radunović, Goran Danilović, Nebojša Medojević i Dobrilo Dedeić.

Sutkinja Suzana Mugoša novo ročište zakazala je za 28. mart kada će biti saslušani Mileta Jelić, Milika Dačević i Mileta Pavićević. 

29.marta biće saslušani Dobrilo Dedeić i Slaven Radunović. 

Za 30. mart planirano je saslušanje Nebojše Medojevića, Gorana Danilovića i Boža Vujoševića.

Odbijen je predlog da se izvrši uvid u spise predmeta povodom davanja statusa svjedoka saradnika Saši Sinđeliću jer je sud već izvršio uvid u te spise predmeta.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je prijedlog advokata da se opet sasluša svjedok saradnik Saša Sinđelić i naveo da je to nedozvoljen prijedlog podsjećajući da je on svjedočio tri mjeseca. 

"Pošto se ispostavila situacija da je on potpuno slobodan i da može da se kreće potpuno slobodno, jer je svjedok saradnik i pošto mu je sud jasno saopštio da ako odluči da promijeni adresu, da o tome obavijesti sud danas se govori ovako nešto. Molim vas da se ovakvi nedozvoljeni prijedlozi odbace i o njima se ne raspravlja, jer ako se ovo dozvoli sjutra ćemo imati predlog sličnog karaktera, a to je uticaj povećane vlažnosti na emotivni život komaraca u donjoj Zeti, ja vas molim da to ne dozvolite", kazao je Katnić.   

On je sutkinju zamolio da ne dozvoli da se u sudnicu uvodi politika dodavši da Tužilaštvo  nije predložilo da se pokreću pitanja partizana i četnika.

Predlog o ponovnom saslušanju Saše Sinđelića je odbijen. 

Saslušanje Brajana Skota zakazano je za 23. april.

Sud će naknadno odlučiti o predlogu tužilaštva da svjedoči Ticijano Masu.

Advokati odbrane protivili su se saslušanjima Milete Jelića, Milike Čeka Dačevića, Milete Pavićevića, Dobrila Dedeića, Alfreda Bertheda. Nijesu se protivili saslušanju Slavena Radunovića. 

Na optuženičkoj klupi za pokušaj terorističkog napada našli su se lideri DFa Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Milan Dušić i Mihailo Čađenović, dok se ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, koji su označeni kao organizatori kriminalne organizacije, sudi u odsustvu.

U odsustvu se sudi i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.