13 saobraćajnih nezgoda u protekla 24 sata, vozači oprez zbog snijega i poledice
ilustracija, foto:Kodex

AMSCG

13 saobraćajnih nezgoda u protekla 24 sata, vozači oprez zbog snijega i poledice

U južnim predjelima Crne Gore se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima zbog kiše. Na sjeveru i u centralnim predjelima pada snijeg praćen povremeno vjetrom što otežava i usporava vožnju a izražena je i poledica mjestimično.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke iz Automoto saveza Crne Gore skreću pažnju na  pojavu odrona. Vozačima savjetuju oprezniju i strpljiviju 
vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Podsjećaju da je do 31.marta obavezna upotreba zimske opreme na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na 
putu (snijeg,led ili poledica).

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile teže, a 9 osoba lake povrede.

Prema Izvještaju AMSCG-a neprohodni putni pravci su Mioska-Semolj-Boan i Trešnjevik-Andrijevica.

Magistralni put Nikšić- Šavnik-Žabljak je prohodan za putnička vozila,minibuse i autobuse.

Na putnim pravcima  Mojkovac-Bijelo Polje i  Nikšić-Vilusi nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima zbog sniježnih 
nanosa.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun - Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 12 sati, odnosno od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj je sa dvosmjerenog preusmjeren na jednosmjerni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.