Demokrate Pljevlja: Pritisak na zapolene da daju podršku DPS-u
Pljevlja

Demokrate Pljevlja: Pritisak na zapolene da daju podršku DPS-u

Nekoliko desetina građana Pljevalja obratilo se OO Demokratske Crne Gore Pljevlja, zahtijevajući reakciju zbog političkih pritisaka kojima su izloženi od strane poslodavaca i pretpostavljenih.

"Naime, radnici i zaposleni u "Vektri Jakić", kao i zaposleni u nekim drugim firmama i preduzećima u gradu, suočavaju se sa pritiscima poslodavaca u smislu davanja potpisa za presjedničku kandidaturu Mila Đukanovića", kazale su Demokrate.

Oštro osuđuju postupanje Dragana Brkovića, koji umjesto da isplati 6 zarada koje duguje  zaposlenim radnicima, iste privodi u kancelariju i primorava da stave potpis kao znak podrške Milu Đukanoviću. Zar je Brković, koji je urnisao pljevaljske šume u poslednjih deceniju, dobio koncesije u Pljevljima da osniva partijsku ćeliju DPS-a pod imenom "Vektra Jakić"?

Pozivaju nadležne organe, tužioca i inspekciju rada da zaštite zaposlene u Pljevljima od političkog progona i pritiska kojem su izloženi.

"Upozoravamo rukovodstvo "Vektre Jakić", koje istovremeno gazi Zakon o radu i Ustav Crne Gore,  da nijednom radniku ne smiju biti uskraćena prava iz radnih odnosa zbog drugačijeg političkog opredjeljenja i mišljenja", zaključile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.