Bijelo Polje da dobije ulicu
Smolović i Damjanović, foto: Opština Bijelo Polje

CKM uputio inicijativu Smoloviću

Bijelo Polje da dobije ulicu "21. maj"

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović razgovarao je sa predsjednikom Crnogorske kulturne mreže(CKM) Aleksandrom Damjanovićem, koji mu je predao inicijativu da ta opština dobije ulicu 21 maj.

 Smolović je istakao da prihvata inicijativu CKM koju će proslijediti nadležnim radnim tijelima Skupštine Opštine na dalju proceduru.

On je istakao da će Opština za ovu inicijativu tražiti saglasnost Vlade Crne Gore za njenu realizaciju, jer ista na osnovu postojećeg zakona ne bi mogla biti realizovana.

"Smolović se zahvalio predstavniku CKM što su ovu inicijativu uputili našoj opštini, koja je uvijek baštinila crnogorske tekovine i vrijednosti. Predsjednik je tokom razgovora upoznao Damjanovića sa projektima za mlade, koje ima u planu da realizuje u narednom periodu", saopšteno je iz kabineta predsjednika bjelopoljske Opštine.

smolovicidamjanovic

Damjanović je istakao da mu je zadovoljstvo što se nalazi u Bijelom Polju, "u gradu u kojem se prvi put zavijorila crnogorska zastava i intonirana crnogorska himna 2004. godine".

On je izrazio zahvalnost Smoloviću za prihvatanje inicijative koja će po njegovim riječima doprinijeti jačanju tekovina 21. maja.

"Tokom razgovora Damjanović je istakao uvjerenje da će i ostale opštine sa sjevera slijediti primjer našeg grada kako se treba odnositi prema crnogorskim vrijednostima. Damjanović je posebno izrazio zadovoljstvo ambicioznim planom naše opštine za poboljšanje statusa mladih u Bijelom Polju", saopšteno je iz kabineta Smolovića.

U saopštenju se dodaje da su shodno Odluci o određivanju naziva ulica, mostova i parkova u Bijelom Polju od 01.06.2015 godine određeni nazivi javnih saobraćajnih površina i svih drugih površina namijenjenih kretanju unutar građevinskog područja grada.

"Ova Odluka je donesena u skladu Uredbom Vlade Crne Gore o načinu označavanja naziva naselja, ulica, trgova i zgrada i sadržaju i načinu vođenja evidencije i drugim pozitivnim propisima. Jasno je da svaka ulica, park i most mora imati naziv, a na području opštine Bijelo Polje ne mogu biti dvije ili više ovih javnih površina sa istim nazivom, stoga će se uputiti informacija nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj da dostavi podatke o  raspoloživim lokacijama sa teritorije opštine Bijelo Polje.

Zahvalni smo CKM što su se opredijelili za naš grad", saopšteno je iz kabineta Smolovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.