Knežević dane provodi uz knjige, počeo da piše zatvorski dnevnik, sobu dijeli sa 5 zatvorenika
Milan Knežević

Knežević dane provodi uz knjige, počeo da piše zatvorski dnevnik, sobu dijeli sa 5 zatvorenika

Zatvorske dane u sobi broj devet Milan Knežević provodiće uz knjige Vila Djuranta, Sima Avramovića, Georgija Konstantinoviča Žukova, Vinstona Čerčila, ali i čitajući optužnicu za državni udar i Zakon o krivičnom postupku, saznaju “Vijesti”.

Osuđeničku sobu, smještenu na prizemlju otvorenog dijela Zatvora za kratke kazne, dijeli sa pet zatvorenika.

Među njima nema zvučnih imena iz svijeta kriminala ili politike, a cimer mu nije nijedan od osuđenih funkcionera Demokratske partije socijalista, kojih u zatvoru ima nekoliko. Među osuđenicima, u čiju sobu se juče uselio Knežević, jedan je njegov plemenik iz Zete.

“Vijesti” saznaju da je osuđeni lider Demokratskog fronta već juče počeo da piše zatvorski dnevnik.

Na njegovoj polici su knjige “Cezar i Hrist”, “Najbolje advokatske odbrane”, “Uspomene i razmišljanja” i Čerčilovi “Memoari”.

On je juče ujutro izašao iz prijemnog odjeljenja spuškog zatvora, u kome je po skraćenoj proceduri ispitana njegova ličnost. U tom odjeljenju evidentirani su podaci o Kneževiću, razlozima zatvaranja, tačno vrijeme prijavljivanja na odsluženje kazne, popisane su lične stvari koje je donio, i uzeti podaci o njegovom zdravstvenom stanju.

Službenik Sektora za tretman upoznao je političara sa zatvorskim pravilima, odnosno kućnim redom kog se svi osuđenici moraju pridržavati.

Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada policajca u oktobru 2015. godine.

Osuđeni lider DNP-a najavio je juče iz spuškog zatvora da će podnijeti krivičnu prijavu protiv sutkinje Suzane Mugoše zato što je dozvolila da se u sudnici pročitaju njegovi i lični podaci njegove djevojke Tamare Magdalenić.

“Sutkinja Mugoša je brutalno prekršila Zakon o krivičnom postupku, dozvoljavajući da se u sudnici, pred čitavom crnogorskom javnosti, čitaju naši lični podaci. Pročitani su matični brojevi i brojevi telefona i oni su sada dostupni svima u Crnoj Gori. Zbog toga ću protiv nje podnijeti krivičnu prijavu, odgovaraće kad-tad”, kazao je Knežević juče “Vijestima”.

Dodao je da će sutkinji vratiti istom mjerom:

“Objaviću sve podatke o njoj, njenom suprugu i njihovoj djeci. Takođe, objaviću podatke o njihovom privatnom biznisu”, kazao je on.

Dodao je da je sutkinja juče imala sve razloge da iz dokaznog postupka izuzme iskaz njegove djevojke, ali da to nije učinila.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.