Potpisan Sporazum o saradnji UPCG, Komore procjenitelja i Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene
Foto: Unija poslodavaca Crne Gore

Potpisan Sporazum o saradnji UPCG, Komore procjenitelja i Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene

Predsjednica UPCG, Svetlana Vuksanović, održala je sastanak sa direktorom Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC), Nikom Talbotom i predsjednikom Upravnog odbora Komore procjenitelja Crne Gore (članom IVSC), Slavkom Rakočevićem.

„Na sastanku sa liderom međunarodne organizacije procjenitelja, govorilo se o izazovima u primjeni međunarodnih standarda procjene vrijednosti u Crnoj Gori, a u vezi sa zahtjevom iz čl. 25 i 26 Zakona o računovodstvu (Sl. list CG 052/16 od 9.08.2018.) kojima je propisano da se procjena vrijednosti imovine kompanija (nepokretnosti, mašina, uređaja i opreme) za potrebe računovodstvenih izvještaja vrši u skladu sa metodologijom za procjenu vrijednosti imovine koja se zasniva na Međunarodnim standardima za procjenu vrijednosti“, navodi se u saopštenju Unije poslodavaca Crne Gore.

Učesnici sastanka su takođe, kako se navodi, razmjenili informacije i iskustva na polju edukacije/sertifikacije procjenitelja u Crnoj Gori, te definisanju prioriteta u oblasti afirmacije procjeniteljske struke.

„U namjeri da se promoviše procjeniteljska struka u Crnoj Gori, obezbijedi razmjena znanja i iskustava u ovoj oblasti te uspostavi saradnja sa referentnim organizacijama na međunarodnom nivou, potpisan je trilateralni Sporazum o saradnji između UPCG, Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC) i Komore procjenitelja Crne Gore“, saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.