Sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom predstava
Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom

Sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom predstava "Leptir"

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u petak, 23. marta sa početkom u 20h biće izvedena predstava "Leptir".

U predstavi koja je nastala po tekstu Aleksandra Radunovića, igraju: Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić. Dramaturg predstave je Rajko Radulović, muziku potpisuje tekstopisac Aleksandar Radunović, scenografiju reditelj Urban, a kostimografiju Lina Leković, saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Prema riječima reditelja Andraša Urbana, drama „Leptir“ Aleksandra Radunovića Popaja, beskompromisno rekonstruiše pojam porodice.

Komad koji nosi podnaslov „Vježba rođenja“ režirao je Andraš Urban, jedan od najpriznatijih reditelja, dobitnik najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi.

''Čovjek, unutar sopstvene nesposobnosti da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu, nije u stanju da postane adekvatno „Ja“, autentično lice osnovne zajednice, da prihvati onog drugog, s kojim treba da čini onu prvobitnu ćeliju društva, koja svakako nije namijenjena za destrukciju već za stvaranje. Želimo se roditi ponovo i ponovo. Ta želja, ipak se artikuliše u tom naboju rušenja svega onog ljudskog, koji inače ocjenjujemo pozitivno, kao osnovne vrijednosti čovjekovog postojanja. Rodimo se za svaku scenu. A rađa se i zlo sa nama, unutar materice društva. Odgovoran je uvijek onaj drugi, i taj mora da strada'', rekao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.