Dobrakovo: Pokušao da prokrijumčari 100 ampula sa uljem hašiša
Foto: Uprava policije i Uprava carina

Uhapšen Beograđanin

Dobrakovo: Pokušao da prokrijumčari 100 ampula sa uljem hašiša

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u noći između 21. i 22. marta 2018. godine, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u autobusu jedne autoprevozničke firme pronašli 100 ampula sa uljem hašiša. Lišen je slobode putnik N.M. (22) iz Beograda zbog sumnje da je posjedovao ovu opojnu drogu radi krijumčarenja na teritoriju Srbije.

"Naime, policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 22.marta oko 5 minuta nakon ponoći na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlaznoj traci iz Crne Gore kontrolisali autobus crnogorskih registarskih oznaka.

Pregledom autobusa, u zadnjem dijelu, policijski i carinski službenici su na pet mjesta pronašli sakrivene ampule – ukupno 100, sa tečnim punjenjem braon boje, za koje se sumnja da su opojna droga hašiš u tečnom stanju odnosno ulje hašiša.

Na osnovu policijskih mjera i radnji koje su potom sprovedene došlo se do sumnje da ulje hašiša pripada putniku N.M.", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lice i ampule za koje se sumnja da sadrže ulje hašiša. Izvršena je preliminarna analiza pronađenih ampula kojom je utvrđeno da tečnost u njima sadrži visoku THC vrijednost konoplje od koje se dobija hašiš odnosno ulje hašiša.

"Osumnjičeni N.M. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ampule sa tečnošću za koju se sumnja da je u pitanju ulje hašiša upućene su u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja", navodi se u zajendičkom saopštenju.

Iz policije pojašnjavaju da je hašiš  opojna droga koja se dobija od smole konoplje, te da je za proizvodnju jednog kilograma hašiša potrebno je preko 280 kilograma marihuane.

Hašiš ulje je inače, po THC svojstvima, najjači proizvod kanabisa i tri do četiri puta je jači od običnog hašiša.

"Velika količina hašiš ulja zaplijenjena je na našoj teritoriji prije više od godinu dana, 14.02.2017. godine. Tada su službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg, na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, otkrili oko 18,5 kilograma hašiša u tečnom stanju koji je bio sakriven u vozilu albanskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljalo lice iz Republike Albanije koje je lišeno slobode a koje je, kako se sumnja, imalo namjeru da hašiš prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje u zemljama Evropske unije. Ovo je bio prvi put u proteklom periodu da je zaplijenjena ovako velika količina hašiša u tečnom stanju na našoj teritoriji", saopšteno je.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.