Veselji: Uzeli bismo od Srbije Preševo, ali nemamo šta da damo zauzvrat
Foto: Ilustracija

Veselji: Uzeli bismo od Srbije Preševo, ali nemamo šta da damo zauzvrat

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji po prvi put je, na TV T7, govorio o mogućnosti razmjene teritorija između Kosova i Srbije. Rekao je da će Kosovo uzeti Preševo, ako Srbija prihvati, ali, kako je Veselji rekao, Priština nema šta da da Srbiji.

"Ništa više ne bih volio nego da se Preševo i Medveđa pridruže Kosovu. Mi ćemo prihvatiti bilateralni sporazum, ako Srbija to prihvati, ali nemamo šta da damo. Otvaranje granica na Balkanu uvijek znači rat, to je ono što hoću da kažem i ja sam direktan - ne postoji bilo kakva druga mogućnost promjene granica," rekao je Veselji, prenosi portal KoSSev.

Veselji može poželjeti i zemlju Nedođiju, ali to nije realno.

On je kazao da je "Kosovo otvoreno za Preševsku dolinu da postane dio naše zemlje".

"Otvoreni smo za taj dio da se priključi Kosovu. Normalno, zainteresovani smo da taj dio bude dio Republike Kosovo. Nema više konfliktnog perioda. Sada smo u vremenu dijaloga," rekao je Veselji.

Rekao je da ni na jednom sastanku sa međunarodnim zvaničnicima nikada nije spomenuta mogućnost razmjene teritorija.

"Ova stvar se nikada nije pominjala. To kažem sa punim uvjerenjem," rekao je Veselji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.