Čudna priča iz Bara: Tokom razgrađivanja zidova crkve pronađen potpuno okamenjen blavor
Foto:Barinfo

Čudna priča iz Bara: Tokom razgrađivanja zidova crkve pronađen potpuno okamenjen blavor

Barani na društvenim mrežama prije dva dana su ostali zatečeni fotografijom koju je objavio arheolog Mladen Zagarčanin, a na kojoj je blavor ispružen na istočnom bedemu Starog grada Bara.

Priča je, međutim, mnogo kompleksnija. I čudnija od uobičajene, navodi Barinfo.

blavor1

"U pitanju je nevjerovatna stvar. Pravo čudo. Tokom razgrađivanja zidova crkve Svete Katarine, iz rupe između kamenja virio je rep. Nakon što je kamenje razmaknuto, nađen je od strane desetak radnika potpuno okamenjeni blavor. Nikome nije jasno kako i zašto, ali on izgleda kao prepariran. Okamenjenu životinju su ostavili na zidu, a sada je u mojoj kancelariji unutar Starog grada. Namjeravam da pozovem prirodnjake koji bi mi mogli odgovoriti kako se tijelo gmizavca ovako sačuvalo, do najmanjeg detalja. Naravno, oni koji znaju o blavorima, znaju i da ne može biti žut, i ne može da se leškari na leđima, a mi smo napravili baš takvu fotografiju da zaintrigiramo javnost ovim neobičnim otkrićem", rekao je za Bar Info mr Mladen Zagarčanin, kustos Starog grada Bara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.