Žene riješite problem upale jajnika ovim biljnim mješavinama
Ilustracija

Žene riješite problem upale jajnika ovim biljnim mješavinama

Akutna ili hronična upala jajnika najčešći je problem sa kojim se suočavaju žene.

Ljekari upozoravaju da je sam tok bolesti izuzetno podmukao zbog izostanka simptoma koji upućuju na ovu bolest, a koja može imati teške posljedice po zdravlje žene - začepljenje jajovoda jedan je od najčešćih uzroka neplodnosti. Upala jajnika je uglavnom bakterijska infekcija, koja zahvata područje jajnika i materice, a prate napetost i bolove u donjem dijelu stomaka. Često se javlja i temperatura i slabost.

bezcerny

Čajna mješavina sa zovom

Pomiješati po četiri kašike različka i lista medveđeg grožđa, tri kašike kora od zove i dve kašike cvijeta zove. Od čajne mješavine uzeti četiri kašike, preliti sa 500 mililitara hladne vode i poklopljeno kuvati deset minuta. Ostaviti da se poklopljeno ohladi 15 minuta i u ocijeđen čaj, po želji zaslađen medom, dodati svježeg soka od ocijeđenog limuna. Više puta dnevno piti po jednu toplu šoljicu napitka.

Čaj sa kamilicom i različkom

Napraviti čajnu mješavinu od četiri kašike kamilice, četiri kašike zovinog cvijeta i osam kašika osušenog različka. Kuvati tri kašike ove mješavine sa 500 mililitara vode i zatim pustiti da odstoji od 15 do 20 minuta. Piti svakog dana tokom upalnog perioda preij jela po jednu šolju triput dnevno.

Kukuruzna svila i neven

Dobro pomiješati šest kašika kukuruzne svile i po četiri kašike nevena i lišća medveđeg grožđa. Preliti četiri kašike ove čajne mješavine sa pola litra vode i kuvati na tihoj vatri 15 minuta. Ostaviti poklopljeno da odstoji od 15 do 20 minuta. Piti prije jela po jednu šolju triput dnevno.

Chamomile

Suva kamilica za umirenje bola

Preliti jednu i po supenu kašiku suve kamilice čašom vrele vode, pokriti, dobro uviti i ostaviti 20 minuta. Za to vrijeme uraditi klistir toplom vodom. Tečnost od procijeđene kamilice temperature 37 stepeni sipati u čašu za ispiranje i pomoću odgovarajuće pipete unijeti u anus. Posle toga leći na bok i sačekati da se upije. Ako ne uspe posle prvog pokušaja ponoviti postupak. Odvar od kamilice treba potpuno da se apsorbuje. Bolovi odmah uminu. Ovu proceduru treba raditi nekoliko večeri uzastopce, a ako ste u prilici i nekoliko puta na dan. Na ovaj način istovremeno se izliječe i hemoroidi. 

Divlji pelin i veronika za umirenje upale

Pomiješati po pet supenih kašika divljeg pelina i veronike, pet cvjetova od kamilice i jednu travku orlovog nokta. Pet supenih kašika ove mješavine preliti sa litar vrele vode, ostaviti da odstoji 25 minuta. Za to vijreme uraditi klistir. Pola litre vrućeg napitka popiti uveče, 300 mililitara iskoristiti za vaginalno ispiranje, 200 ml za ispiranje preko anusa, a zatim leći na bok. Svega nekoliko dana izvođenja procedura po ovom receptu donosi olakšanje, ali za potpuno izliječenje potrebno ih je izvoditi dva do tri puta u toku mjeseca.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.