Za ubistvo Vasovića počiniocima preko 50 godina zatvora
Ilustracija

Potvrđena presuda u Bijelom Polju

Za ubistvo Vasovića počiniocima preko 50 godina zatvora

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Vijeća sudije Višeg suda u Bijelom Polju Vukomira Boškovića zbog ubistva Beranca Zorana Vasovića (41), ranjavanje Nikole Vuksanovića (28) i Anđele Obradović (22) i nedozvoljeno držanje oružja.

Potvrđene su jedinstvene presude Berancima Darku Miloševiću(38) 19 i po godina, Petru Vujoviću (30) 18 godina i četiri mjeseca i Goranu Vešoviću (37) 14 godina i četiri mjeseca zatvora.

“Sud je ocijenio da u konkretnom slučaju nije bilo mjesta preinačenju pobijane presude, radi čega je izjavljene žalbe odbio kao neosnovane i pobijanu presudu potvrdio”, navodi se u rješenju.

Dalje se navodi da prvostepenom presudom Milošević i Vujović Petar su optuženi da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a Vešović da je ubio Vasovića.

Optužnica

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine oko tri sata iza ponoći, ispred ugostiteljskog objekta “Klub 29” u Beranama. Milošević, Vešović i Vujović teretili su se, da su sa umišljajem izvršili krivično djelo.

U optužnici se navodi da je Milošević  pucao iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 mm, Vešović iz pištolja “CZ” kalibra 7,65 mm i Vujović iz pištolja nepoznate marke kalibra 7,65 milimetara.

Kako se navodi, oni su ispalili više metaka, od kojih je osam pogodilo Vasovića nanijevši mu teške povrede, od kojih je nastupila smrt dok su Vuksanović i Obradovićeva zadobili teške povrede.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.