Abazović i Bečić

Demokratska CG i URA potpisale Memorandum o političkoj saradnji

"Usmjereni ka pomirenju Crne Gore"

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA održali su danas zajedničku press konferenciju, na kojoj su predsjednici ova dva politička subjekta, u prisustvu njihovih rukovodstava, potpisali Memorandum o političkoj saradnji između Demokrata i GP URA-e.

U uvodnoj riječi, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je istakao da će Memorandum, kojim će na neki način krunisati i do sada dobru i uspješnu saradnju, stvoriti temelje za unapređenje te saradnje u narednom periodu.

„Bliža, tješnja, intezivnija saradnja Demokrata i URA-a odgovor je na želje, očekivanja i potrebe građana Crne Gore. Dobra saradnja koju smo baštinili u prethodnom periodu, prijateljske relacije koje imamo gospodin Abazović i ja oduvijek, i jesu nešto što nije plod slučajnosti. Naprotiv. Demokrate i URA imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogo toga što nas odvaja u odnosu na našu političku konkurenciju. Prvo i osnovno, a to će i ubuduće biti pravci našeg zajedničkog djelovanja: mi smo istinski i iskreno usmjereni ka pomirenju Crne Gore. Smatramo da je Crnoj Gori dosta balkanskog primitivizma. Crnoj Gori je dosta namještenih ideoloških utakmica političkih elita, koje smo gledali u prethodnom periodu, u kojima su dobijali svi oni koji su igrali, a gubili svi oni koji su gledali – gubio je narod", kazao je Bečić.

Lider Demokrata je naglasio da politika ne postoji zbog traženja glasova od nekoga samo zato što je ove ili one vjere ili nacije.

„Mi tražimo i dobijamo veliku podršku zato što imamo plan za budućnost. Drugo, mi nudimo, i po tome se izdvajamo u odnosu na našu političku konkurenciju,  novu generaciju političara. Mi imamo danas u Crnoj Gori najmlađe predsjednike partija, najmlađe poslanike, najmlađe odbornike, najmlađe predsjednike opština. Dakle, kod nas mladost nije dekor - kod nas mladost rukovodi, pita se i odlučuje. I treće, mi imamo čiste ruke, čiste izvore finansiranja, zavidnu reputaciju i veliko uvažavanje međunarodne zajednice. Ne zavisimo od bilo kog neformalnog centra moći, i samim tim imamo najveću šansu da Crnu Goru povedemo putem progresa i putem oporavka“, saopštio je Bečić.

On je ponovio stav da DPS nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, da DPS nikada ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer oni ne mogu da krenu na sami sebe.

„Sa druge strane, mi smatramo da je ovaj projekat upravo najveća opasnost za DPS i kriminalne strukture. Ovo je alternativa koju su građani čekali. Ovo je tim za budućnost i tim koji će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Mi smo okrenuti budućnosti, a ne prošlosti. Okrenuti smo pomirenju i spajanju, a ne dijeljenju i svađanju. Dokazani smo borci, svi zajedno ovdje, protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zato je ovo saradnja za budućnost, saradnja za pobjede i saradnja za konačno oslobođenje Crne Gore“, zaključio je predsjednik Demokrata.

Iskazavši zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma o političkoj saradnji sa Demokratskom Crnom Gorom, lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, istakao je da je uvjeren da će ove dvije partije činiti lokomotivu koja će državu odvesti na stanicu demokratizacije i evropeizacije.

„Smatram da je ovo početak još tješnje saradnje između naše dvije partije koja je i dosada bila na zavidnom nivou. U narednom periodu nas očekuju teške presudne bitke, a građani Crne Gore zaslužuju da imaju jasnu alternativu. Naša obaveza je da takvu alternativu predstavimo i baštinimo, a uz to i da nikada ne iznevjerimo povjerenje građana“, istakao je Abazović.

On je izrazio zahvalnost Demokratskoj Crnoj Gori za sve ono što su do sada radili zajedničkim snagama, a Memorandum ocijenio kao dodatno uvezivanje oko krucijalnih tačaka vezanih za budućnost zemlje.

„Ubijeđen sam  da će ova saradnja biti dobar model koji će pokazati da možemo da se dogovaramo i sarađujemo uprkos našim različitostima i da se konstituišemo kao zdrava evropska priča za sve slobodne građane Crne Gore“, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.