Uhapšeni Novljani koji su krali u zlatari u Gružu
Herceg Novi

Uhapšeni Novljani koji su krali u zlatari u Gružu

Policija je prvo privela, a ubrzo potom i zbog sumnje u počinjena dva krivična djela: pokušaj prevare i počinjenu krađu, prvo uhvatila, a potom i lišila slobode crnogorske državljane, Novljanina (62) i njegovu prijateljicu (45), piše današnji Dubrovački vjesnik.

Oni se sumnjiče da su navedena kaznena djela počinili u zlatarskoj radnji u Gružu.

 

Do njihovog hvatanja je došlo na gotovo filmski način, a prethodila mu je brza akcija policije, piše ovaj hrvatski list.

Naime, muškarac i žena su juče poslijepodne ušli u zlataru na Obali Stjepana Radića. Prvo su vlasniku pokušali prodati prstenje, za koje su znali da nema nikakvu vrijednost, a potom su mu zatražili da im pokaže vjenčano prstenje koje bi kupili.

Međutim, iskoristili su trenutak njegove nepažnje i ukrali zlatni prsten kojem je vrijednost veća od dvije hiljade kuna, nakon toga su se brzo udaljili prema parku Luja Šoletića koji se nalazi preko puta zlatarske radnje.

Međutim, vlasnik je odmah posumnjao da nešto nije u redu te je, prema jednima pogledao snimke videonadzora, a prema drugim izvorima, uvjerio se pregledom zlata kojeg prodaje, te je odmah pozvao policiju. Potom je otišao do parka Luja Šoletića, gdje je zatekao crnogorske državljane. Pokušao ih je zadržati dok ne stigne policija, ali je Novljanin, tačnije stanovnik Igala, pretpostavio da ih zbog toga zadržava i brzo se udaljio, ostavivši prijateljicu uz zlatara.

Međutim, policija koja je uz zvuke sirene brzo stigla u Gruž pronašla ga je na raskršću Ulice Padre Perice i Ulice Andrije Hebranga.

"Uz kaznene prijave su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a po dovršetku kriminalističke obrade bit će privedeni dežurnom državnom odvjetniku,a potom i sucu istrage" navodi Dubrovački vjesnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.