Brajović: Ulicama u Podgorici dati imena crnogorskih junaka
Đorđije Brajović

Brajović: Ulicama u Podgorici dati imena crnogorskih junaka

Komisija za davanje naziva trgova i ulica treba da podrži peticiju građana Podgorice da se najznačajnije ulice u Glavnom gradu nazovu po ljudima koji su doprinosili stvaranju crnogorske tradicije i istorije, saopšteno je iz Crnogorske.

Potpredsjednik Crnogorske Đorđije Brajović, kazao je da neke od najznačajnijih ulica Podgorice treba nazvati po, kako je rekao, slavnim crnogorskim herojima kapetanu Đuru Draškoviću i vojvodi Božu Petroviću.

„Treba da se oda počast i da jedan od gradskih trgova dobije naziv Boraca za pravo, čast i slobodu Crne Gore“, naveo ja Brajović u saopštenju dostavljenom PR Centru.

On je podsjetio da u Cetinjskoj rezoluciji piše da Crnogorska daje javno obećanje da će uvijek biti na strani pravde, časti, dostojanstva i slobode Crne Gore i svakog njenog građanina.

„Zato podržavamo i ovaj prijedlog o imenovanju ulica po ljudima koji su doprinosili stvaranju crnogorske tradicije i slavne crnogorske istorije“, rekao je Brajović.

Crnogorska, kako je rekao, posebno ističe ulogu predaka u stvaranju crnogorske države i njenih običaja.

„Slavna istorija nas posebno obavezuje prema našim precima, ali i prema potomcima kojima treba da sačuvamo sliku velike slave predaka i ostavimo im najbolje moguće uslove za život“, poručio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.