Raičević: Pretvaranje Javnog servisa u dvorski tabloid
Tina Raičević

Raičević: Pretvaranje Javnog servisa u dvorski tabloid

Razigrane službe Mila Đukanovića u vidu poslanika i članova Savjeta RTCG planiranom, bezobzirnom i izazivačkom akcijom se približavaju svom cilju pretvaranja Javnog servisa u dvorsko-partijski tabloid, ocijenila je članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević.

"Ne postoji više niko kome nije jasan krajnji i prizemni cilj ove operacije - da se produbljavanje bolesne atmosfere u ovoj zemlji, nastavak kriminala i korupcije, pljačka preostalog bogatstva Crne Gore, opet propagandno pretvori u nove uspjehe države sa nepromijenjenom vlasti. Dobro je što je televizija prikazala i kulturni nivo Đukanovićevih izvođača specijalnih parapolitičkih misija, zapravo prljavih poslova kojima se opsjednuto bore protiv početaka profesionalnog i autonomnog rada Javnog servisa koji bi bio jednako daleko od političkih uticaja vlasti i opozicije", navela je Raičević.

Dodaje da sada kada su "stvari sasvim ogoljene, kada se prave posljednji koraci ka partijsko-poslušničkoj okupaciji Javnog servisa postavlja se nekoliko pitanja".

"Da li će se vlada, koja pred evropskim zvaničnicima upadljivo plasira savladanu evropsku retoriku za demokratiju i slobodu medija, odrediti prema ovoj hajdučiji partije na vlasti. Neophodno je da se i EU, OEBS i druge međunarodne organizacije javno odrede prema ovom eklatantnom I izazivačkom primjeru autokratije. U protivnom, bez reakcija, njihova prava uloga na ovom prostoru bi bila izvjesno doživljena ne samo kao kompromitujuća, već I definitivno neozbiljna. U prvom redu očekuje se i reakcija iz same profesije, ne iz korumpiranih asocijacija, već novinara pa i iz samog Javnog servisa, protiv degradacije profesije i operacije udvorničkog kiča u novinarstvu. Da pokažu da neće poništavati svoje pravo da slobodno misle I autonomno rade. Konačno, I podrazumijevajuće je da se sve nezavisne i demokratske snage društva I ovim povodom udruže u odbrani osnovnih postulata građanske demokratije", zaključila je Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.