DPS: Grubo kršenje standarda i novinarske etike

DPS: Grubo kršenje standarda i novinarske etike

Prilog koji je juče emitovan u Dnevniku 2 i 3, a odnosi se na smjenu predsjednika Savjeta RTCG-a, predstavlja grubo kršenje profesionalnih i etičkih standarda od strane uredništva Javnog servisa, ocjenjuju u Demkratskoj partiji socijalista.

"Izvještavajući o smjeni predsjednika Savjeta RTCG, uredništvo je zakonsku odluku jednog nezavisnog tijela smjestilo u kontekst predsjedničke kampanje, i to tako  što su u Dnevniku emitovane reakcije opozicionih stranaka i NVO sektora koje su sadržale optužbe i uvrede na račun DPS i njegovog predsjedničkog  kandidata. Napominjemo da  niko iz  RTCG nije kontaktirao Demokratsku partiju socijalista i  tražio komentar  na niz kleveta emitovanih u prilogu", saopštili su iz te partije.

Smatrajuda je ovakvim  pristrasnim i diskriminatorskim odnosom prema najjačem subjektu na političkoj sceni, rukovodstvo RTCG neke druge interese stavilo iznad javnog interesa.

"O ovom grubom kršenju standarda i novinarske etike obavijestićemo OEBS, AEM i Savjet RTCG", najavili su iz DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.