Predstava „Pogled s mosta“ sjutra u KIC-u „Budo Tomović“
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

U sali Dodest

Predstava „Pogled s mosta“ sjutra u KIC-u „Budo Tomović“

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak 22.marta, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“. Prema drami američkog klasika Artura Milera, predstavu jeu režirao Milan Karadžić.

Milerov komad tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama.

To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu, navedeno je u saopštenju.

Akcija „7 dana mart teatra“ počela je 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Gradsko pozorište je realizuje u težnji da zajedno sa publikom, kako navode, uz kvalitetne predstave i velike popuste  proslave važne datume za pozorišno stvaralaštvo -Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava sa njihovog repertoara, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto. U narednim danima publika će moći da vidi još i:„Ružno pače“, „Lažljivce“, „Slasti slave“, „Kod Nojeve barke u osam“ i „Čuvare tvog poštenja“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.