Podgorica: Policija pretresa
Foto:Uprava policije

Oduzet novac, automobili, sveske sa imenima dužnika

Podgorica: Policija pretresa "kamataše", pogledajte šta je sve oduzela (VIDEO)

Crnogorska policija jutros je sprovela akciju pretresa osoba za koje se sumnja da se bave zelenašenjem.

Pretresi su obavljeni na devet lokacija u Glavnom gradu. 

"Službenici su sproveli dvadeset osmu akciju, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa kao i aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ koja za cilj ima identifikaciju i procesuiranje lica za koja se sumnja da vrše krivično djelo zelenaštvo. U okviru ovih aktivnosti vrše se pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresi su obavljeni kod Aleksandra Šćepanovića, Damira Šiševića, Nenada Tomkovića, Radosava Tmušića, Zorana Batrićevića, Nikole Vučinića, Darko Keković, Milan Rončević.

Tom prlikom policijski službenici su pronašli i radi provjera oduzeli:

    - pet putničkih motornih vozila visoke klase (BMW, Audi, Range Rover);

    - dva skupocjena sata od kojih je jedan marke Rolex, vrijednosti oko 30.000    eura;

    - novac u iznosu od 7.900 eura;

    - poslovnu dokumentaciju koja se odnosi na novčana potraživanja i dužničko-     povjerilačke odnose u milionskim iznosima i

    - više mobilnih telefona i SIM kartica različitih mobilnih operatera.

"Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 28 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 366 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.