Darko Pajović najozbiljniji kandidat za ambasadora u Kini?
Darko Pajović

Darko Pajović najozbiljniji kandidat za ambasadora u Kini?

Bivši predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović najozbiljniji je kandidat za ambasadora Crne Gore u Pekingu, u Kini, saznaju Vijesti u Vladi.

Posljednji ambasador Crne Gore u Pekingu bio je Branko Perović kome je istekao mandat u januaru ove godine. 

Pajović je, zajedno sa stranačkim kolegama Azrom Jasavić i Goranom Tuponjom, omogućio DPS-u da izglasa povjerenje Vladi Mila Đukanovića krajem januara 2016, podsjeća list.

Pajović je svoj potez tada pravdao zahtjevom za formiranje prelazne vlade, u koju je Đukanović javno pozvao opoziciju, kao i održavanjem stabilnosti u susret prijemu Crne Gore u NATO.

Poslanici Pozitivne obezbijedili su većinu Đukanoviću i pored poziva opozicije i SDP-a da prvo obori Vladu, a onda na ravnopravnim osnovama pregovara sa DPS-om o formiranju nove vlasti. Pregovore u ime DPS-a vodio je zamjenik predsjednika partije, sadašnji premijer Duško Marković sa potpredsjednicom Pozitivne Azrom Jasavić.

Pet mjeseci nakon toga glasovima poslanika DPS-a, SD i manjinskih partija, Pajović je izabran za novog predsjednika Skupštine umjesto lidera SDP-a Ranka Krivokapića.

Taj politički potez Pozitivna, osnovana kao opoziciona stranka, platila je već na oktobarskim parlamentarnim izborima 2016. gubljenjem parlamentarnog statusa, navode Vijesti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.