Užice: Hrabri maturant spasio iz nabujale rijeke četvorogodišnje dijete
Hrabri Ognjen, foto:Screenshot/N1

Užice: Hrabri maturant spasio iz nabujale rijeke četvorogodišnje dijete

Maturant Užičke ekonomske škole Ognjen Damljanović iz nabujale reke Đetinje spasao je četvorogodišnje dijete.

Majka je bila na putu sa bebom uz kolicima, a kada je dječaku dala kamen da baci u rijeku, on se okliznuo i upao u rijeku. Ognjen Damljanović je završio trening na gradskoj plaži, kada je čuo dozivanje majke.

Događaj sa umalo kobnim ishodom zbio se u subotu popodne ispod brane užičkog kupališta Plaža.

-Završio sam trening i počeo da se pakujem da krenem kući. Stavio sam slušalice na uši i pustio muziku, ali uopšte ne tako glasno kao što uglavnom radim. Jasno sam čuo krik žene i odmah skinuo slušalice – kazao je Ognjen za Blic.

Ispostavilo se da je dijete upalo u Đetinju i da ga je voda odvukla pet metara od obale.

- Izuzev jednog prolaznika sa malim djetetom, nije bilo nikoga ko bi mogao da spase dječaka koga su kovitlali talasi i nosili ga ka brzacima. Bacio sam ranac i mobilni telefon i krenuo u rijeku. U ušima mi se miješalo panično dozivanje majke "maši rukama, pomozite" i glas starijih prolaznika koji su mi dovikivali "skači, skači". Bacio sam se u odijelu u rijeku, a Đetinja koju na tom mjestu ljeti možeš maltene da pregaziš, bila mi je preko glave. Doplivao sam do dječaka koji je zbunjeno mahao rukama pokušavajući da ne potone, a iz koje je izašao kao heroj - prisjeća se on.

"Nije me bilo strah, nisam se dvoumio, samo je bilo važno brzo reagovati. Kada sam uskočio, i ja sam potonuo, dorinuo sam dno, a kada sam uhvatio dijete, morao sam da se odgurujem nogama, da ga izbacim gore", prepričava Ognjen.

Dijete je zahvaljujući Ognjenovoj hrabrosti spaseno i dobro je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.