Oženite inteligentnu ženu i živjećete duže
Foto: Ilustracija

Sprječavanje nastanka demencije

Oženite inteligentnu ženu i živjećete duže

Naučnici su došli do veoma interesantnog zaključka koji će jednako zanimati i žene i muškarce. Naime, nedavno istraživanje je pokazalo da žena sa velikom inteligencijom i oštrim umom mogu produžiti život muškarca. Pored toga, takođe pomaže u sprječavanju nastanka demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprječavaju pojavu ovih bolesti jer stimulišu rad mozga. Dakle, logično je da partner koji stalno podstiče vaš intelekt ima ogroman uticaj na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

"Šta bi muškarac trebalo da učini da bi živio duže? Jednostavno, da oženi inteligentnu ženu. Ne postoji bolja prevencija demencije nego inteligencija", rekao je Lorens Vejli, profesor za mentalno zdravlje na Univerzitetu Aberdin.

Djevojke koje imaju visoku inteligenciju postaju odgovorne i nezavisne žene. Muškarci koji posjeduju ovu osobinu takođe uspostavljaju zdrave odnose sa ženama i stvaraju ugodno porodično okruženje za svoju ženu i djecu.

Nažalost, ideja da se ljepota žene vrjednuje više od intelekta ostaje. Ali, ovo istraživanje dokazuje da će osoba koja se brine o inteligenciji svog partnera biti u boljem položaju da se brine o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. I to bi pozitivno uticalo na društvo u cjelini, prenosi Ženski magazin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.