DPS nastavlja ofanzivu za nezavisnost RTCG
Rtcg

CRVNO, CEMI, IA, CGO

DPS nastavlja ofanzivu za nezavisnost RTCG

Današnja smjena dr Vladimira Pavićevića i izbor Ivana Jovetića za novog predsjednika Savjeta RTCG, nastavak su političke ofanzive Demokratske partije socijalista (DPS) na nezavisnost RTCG, poručili su iz nevladinih organizacija CRNVO, CEMI, Institut alternativa i CGO.

"Na prvoj sjednici uz učešće novih članova Savjeta RTCG, Ivana Jovetića i Gorana Sekulovića, realizovan je partijski zadatak i na čelo javnog servisa doveden nekadašnji član Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije. Ovim je zaokružena druga faza preuzimanja RTCG započeta smjenom nepodobnih članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića i dovođenjem partijskih saradnika Pajovića, Jovetića i Sekulovića", poručuju iz nevladinog sektora.

Četiri NVO navode i da je DPS čvrst u namjeri da i instituciju koja je počela pokazivati znake samostalnosti, vrati pod svoju kontrolu.

"Ni dobronamjerni pozivi vlada država partnera Crne Gore, više puta saopšteni javno i diplomatskim kanalima, nisu urodili plodom, a DPS je, kao što smo i najavili, odlučio da svoj naum realizuje do kraja", navode u saopštenju.

Nevladine organizacije izražavaju zabrinutost da će se proces preuzimanja RTCG dovesti do kraja razrješenjem generalne direktorke Andrijane Kadije i direktora Televizije Vladana Mićunovića.

"Umjesto da proširuju medijske slobode i jačaju nezavisnost javnog servisa, a crnogorske vlasti ovim jasno pokazuju da ne žele da demokratizuju društvo, ali i da nema sumnja da žele da uspore proces pregovora", zaključuju u saopštenju CRNVO, CEMI, Institut alternativa i CGO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.