Zbog otrovanog psa zaklao komšiju
Foto: Novosti

Tragedija u Vranju

Zbog otrovanog psa zaklao komšiju

Milovan Mitić (64), penzioner iz sela Donje Trebešinje kod Vranja, završio je preklanog vrata na seoskom putu u nedjelju po podne jer ga je njegov poznanik i susjed sumnjičio da truje pse.

Za brutalno ubistvo tereti se Nenad Cikotić (42), Milovanov prvi komšija, koji se nalazi u bjekstvu.

Prema priči očevidaca, Mitić je išao prema svojoj kući, kada ga je na seoskom putu presreo Cikotić i bez upozorenja ga nekoliko puta ubo nožem, a potom mu prerezao vrat.

Izmasakriranog Milovana je našao njegov brat Čedomir Mitić, koji je istovremeno vidio i Nenada kako zamiče niz njive iza njihovih kuća.

"U prvom trenutku nisam bio svjestan da je Nenad ubio mog brata, koji je još davao znake života kada sam naišao. Vidio sam kako mu grkljan pulsira u preklanom vratu, oblivenom krvlju", opisuje Čedomir stravičan prizor.

On navodi da prije toga niko od Mitića nije imao sukob sa Cikotićima od čije kuće ih ijsamo njiva.On odlučno demantuje navode da je Milovan otrovao jednog od Nenadovih pasa, što je, navodno, bio razlog za krvavu osvetu.

Milovanov sin Goran Mitić je i dalje u šoku i nevjerici nakon što je saznao da je prvi komšija surovo usmrtio njegovog oca, nekadašnjeg radnika rudnika u Krivoj Feji.

"Otac je bio izrazito miran i pitom čovjek, nikada ni mrava nije zgazio, tako da mi zaista ne ide u glavu kako je neko mogao da ga ubije ovako krvnički. I to prvi komšija. Majka mi je umrla prošle godine, a sada sam na ovakav način ostao i bez oca",potreseno priča Goran.

"Izdaleka sam vidio deda Milovana kako pada na zemlju, mada nisam bio svjestan da je ubijen. Ne mogu da vjerujem u ono što se dogodilo gotovo pred mojim očima, jer ne znam da je bilo ikakve svađe između ove dvije porodice, pa ni tog dana prije ubistva", priča Mitić. 

Stefan Mitić, unuk Čedomira Mitića, navodi da je sa suprugom i sada pokojnim Milovanom prije ubistva bio kod komšije da pomogne u betoniranju ploče. Kući se vraćao iza Milovana kojeg je zatekao oblivenog krvlju na seoskom putu.

Novosti

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.