Vodostaj Rijeke Crnojevića u porastu, ekipe pripravne
Foto: Screenshot

Vodostaj Rijeke Crnojevića u porastu, ekipe pripravne

Vodostaj Rijeke Crnojevića je u porastu a situacija na terenu je slična jučerašnjoj. Ekipe su u pripravnosti i obilaze teren, saopšteno je Cetinjskom listu iz Opštinskog štaba za krizne situacije Prijestonice Cetinje.

Stanje sa napajanjem električnom energijom u Rijeci Crnojevića je stabilno. U komunikaciji smo sa dežurnim električarom, kako bi pravovremeno isključili stambene objekte i uličnu rasvjetu, ukoliko se za to ukaže potreba – saopšteno je iz Prijestonice.

Prema podacima sa terena voda je ušla u nekoliko stambenih objekata u Dodošima.

Ekipe cetinjskih vatrogasaca pomogle su u saniranju kvara koji se sinoć desio na pumpi za pijaću vodu, tako da mještani ovog mjesta sada imaju uredno vodosnadbijevanje.

Evidentno je da vodostaj Skadarskoj jezera raste. Službe cetinjskog sistema zaštite i spašavanja nadaju se smanjenju južnog vjetra koji dovodi do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more. Prema posljednjim podacima u ovoj kišnoj seriji na Cetinju je izmjereno 302 litra po metru kvadratnom.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje apostrofirao je da s obzirom na  trenutno stanje na terenu i dodatni priliv voda koji se očekuje, izvjestan je i dalji  trend pogoršanje situacije na terenu.

Treba uzeti u obzir i zahlađenje i snijeg, intenzivnije sniježne padavine koji nas očekuju u noći sa utorka na srijedu, i tokom srijede i četvrtka, praćeno jakim i hladnim sjevernim vjetrom - navedeno je u obavještenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.