27 akcija u borbi protiv OKG: Oduzeta vozila,sredstva komunikaciji i poslovna dokumentacija
Ilustracija

Protiv jednog lica prekršajna prijava

27 akcija u borbi protiv OKG: Oduzeta vozila,sredstva komunikaciji i poslovna dokumentacija

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor su, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadesetsedmu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Pretresi su izvršeni na sedam lokacija i tom prilikom oduzeta je poslovna dokumentaciju koja će biti predmet daljih provjera kao i sredstva komunikacije.

"Radi provjera oduzeta su i dva putnička motorna vozila.

Protiv D.K. iz Herceg Novog je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 27 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 357 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Iz policije najavljuju da se aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.